CALENDAR
BLOG
TIMELINE™
PICK A YEAR

CONTACT
..."Absolute seriousness is never without a dash of humor."
― Dietrich Bonhoeffer
HOME
Alhoewel in sommige ontwikkelingslanden deze tijdlijn nog steeds hoeksteen is van het primaire en vervolgonderwijs moet de ware standup-historian deze tijdlijn toch verre van zich werpen. Standuphistory.com heeft de TIMELINE™ aan een gedegen Koolstof-14 onderzoek onderworpen en geconstateerd dat deze minstens 60.000 jaar oud is. We leven derhalve minimaal in het jaar 60.000 maar 6 miljard kan ook.

Over de vinger omhoog en de hand omlaag van Aristotles en Plato - zie hiernaast - lees mijn bijdrage "to boldly go where no man has gone before".....


Alternatieve Tijdlijnen, Een Historische Vergissing?
Zoals alles een schimmige weergave is van de onveranderbare Ideeën, zo ook is de tijdlijn  hieronder een niet heel accurate afspiegeling van de TIMELINE™.

Metusalem 969 jaar oud geworden...? Come on, zo zeggen wij.


24227
voor Christus. Ongeveer hè…! Tegen alle verwachtingen in bloeit er iets moois op tussen Romeo Neanderthal en Julia Homo Sapiens. Procreatie blijkt toch mogelijk. Bij u en mij woekert ongeveer 4% Neanderthaler DNA in ons genetisch soepje.

37
Lucius Domitius Ahenobarbus ("met de roodkleurige baard") wordt geboren. U kent hem beter als Nero, aartsslechterik en gekend pyromaan. Stak graag mensen en ook half Rome in brand.

617
Sigebert bestijgt de troon in Essex. Tegenwoordige lijken alle Engelsen op elkaar maar vroeger was het een bont zooitje ongeregeld. Met migratie-achtergrond. Het sex in Essex heeft niks te maken met seks maar met Saksen. Essex is  eastern Saxons. Wilde Germanen, dat waren het!

1347
Over volksmenners gesproken: Cola di Rienzo, zoon van een herbergier, pleegt een staatsgreep in Rome en ziet zichzelf als de leider van de westerse wereld. De westerse wereld ziet dat anders. Vijf jaar later wordt hij op ongelukkige wijze door een woedende menigte aan stukken gescheurd

1517
Luther. Ook al bent u vroom katholiek, dit heeft een grote impact gehad. Hier kom ik met themarondleidingen op terug! Beeldenstorm, Erfzonde, Kidnapping, Priesters in de kerker... Zo gek, dat zou zelfs Trump niet allemaal bij elkaar kunnen verzinnen.

1755
Een zware aardbeving van tussen 8,5 en 9.0 op de schaal van Richter treft Lissabon. Eigenlijk een zeebeving, gevolgd door een tsunami en stadsbrand. Door veel tijdgenoten gezien als de aankondiging van het einde der tijden. Liefhebbers van het eindtijd-denken en andere doemscenario's weten hun weg naar Matteüs 24 meestal snel te vinden.

1867
An Der Schönen Blauen Donau wordt voor de eerste keer opgevoerd en verovert de wereld. Daar komen we dus nooit meer vanaf. Heeft u ook zo genoten op 1 januari..?

1917
Bij de explosie van een Frans munitieschip in de haven van Halifax, Canada, wordt een gebied van twee vierkante kilometer weggevaagd: 2000 mensen komen om. Het is de grootste door mensen veroorzaakte niet-nucleaire ontploffing ooit. O ja, en het jaar dat de VS hun isolement opgeven en Duitsland de oorlog verklaren.

1967
. Mijn geboortejaar. Dat is het laatste wat u daarover dit jaar hoort. Geen poppen, geen foto's aan de lantaarnpaal. Niets van dat alles. De Belgische spoorwegen danken hun laatste stoomlocomotief af en Jacques Brel geeft zijn laatste concert. Dat zouden meer mensen moeten doen, op hun hoogtepunt stoppen.

2017
De inauguratie van Donald J. Trump Daar gaan we meer van horen, maar hopelijk niet te veel en niet te lang. Wordt 2017 het jaar dat de Lone Ranger Trump de VS van het wereldtoneel afduwt? Een nieuwe "splendid isolation"?

De 10 Beste Geschiedenis Events Met Een 7 In Het Jaartal Waar U Nog Meer Van Gaat Horen...